Laksefiske i Orkla

Fiske i Bruhølen
  

Fiske Kanalhølen
  

Fiske Vella - Rikstad
INFO OM ORKLA LAKSEBØRS FISKE OG OVERNATTING GJENUTSETTING NYHETER
Fiske og
overnatting

  fiskeguide
  hotell/ pensjonat
  camping
  spisesteder
  fiskeutstyr
  fiskevald
  museum
 


Svartavelen Jerpstad

Svartavelen JerpstadBeliggenhet: Jerpstad
Lengde: 1100 meter, Ensidig med delvis motfiske
Passer best for fiske med flue, sluk og mark
Overnattingsmulighet: hytte
Utleietype: Eksklusivt utleie på ukesbasis og døgnbasis
Pris: Etter avtale

Fra og med laksesesongen 2009 går bestilling på leie av valdet via e-post klillemo@loqal.no
eller telefon 913 78 013 Erik Lillemo
telefon 918 04 602 Kari-Elin R. Lillemo.

Svartavelen ligger ca 1 km oppstrøms Å, hvor det finnes butikk, postkontor og bensinstasjon. På butikken kan det også leies vaskemaskin.

Valdet fiskes fra vestsiden av elva, det er 1100 m langt, og lett tilgjengelig fra RV 700. Øverst er elva relativt bred, grunn og hurtigflytende. Det er lett å vade på denne delen av valdet, og her er en rekke litt større steiner der det bruker å stå fisk, her er også noen små høler som med fordel kan prøves. Fra øverste delen av valdet er elva grei å vade på midten ved lav vannstand. For nybegynnere med flue er dette en flott plass, siden det her blir godt armslag på alle kanter. På denne delen er det også noen "lure" plasser der fisken stiller seg opp ved høy vannstand. Ved gapahuken, som ligger omtrent midt på valdet, blir elveløpet smalere og dypere og vannet ender etter hvert opp i en markert høl. Her er det en flott plass for fluefiskere, men andre typer redskap brukes også med stort hell. De fleste fiskere pleier her å vade ut i elva for å fiske, men det er også mulig å gå langs elvebredden siden det er bygget sti langs vannkanten. Fra midten av valdet er elva stilleflytende og dyp og fiskes kanskje best med mark eller sluk? Her er det også noen bortgjemte plasser der det pleier å stå fisk ved stor vannstand. På siste del av valdet vider elveløpet seg noe ut igjen og farten på vannet øker. Helt nederst er det flere øyer/sandbanker, noe vanskelig tilgjengelig, men med standplass for laks.

Gapahuken er stor og romslig og valdets naturlige samlingspunkt. Det er bilvei helt fram og mulighet for å sette opp telt eller sette fra seg en campingvogn der. Det er bord og benker, samt ildsted og grill. Toalett og søppeldunker er også plassert her. Fra gapahuken og nedover til "benken" er det bygget sti langs elva, ellers er det mest naturlig å vade på resten av valdet.

Sesongen 2009 kan vi ved forespørsel tilby overnatting like ved valdet (noen dager er allerede fullbooket) Overnattingsstedet ligger like i vannkanten og inneholder stue, fullt utstyrt kjøkken, bad og klosett samt soverom. Lett tilgjengelig fra RV 700.

Rent vann kan hentes fra tappekrane på et kommunalt vannverk som ligger i grensa oppstrøms. Ellers er valdet godt merket med grenser både oppstrøms og nedstrøms og nærmere informasjonsmateriale om valdet ligger utlagt i gapahuken. Motfiske kan forekomme på deler av valdet.

Velkommen til oss.

Hilsen grunneier


Forhåndssalg ved: Eier 
Telefon:   913 78 013 - 918 04 602   

Sesongsalg ved: Eier

Eier: Kari-Elin R. Og Erik Lillemo
Adresse:  7332 Løkken Verk
Telefon: 91378013 - 91804602
Innmeldte fangster til: Laksebørs 2016
Laksebørs 2015
Laksebørs 2014
Laksebørs 2013
Laksebørs 2012
Laksebørs 2011


Velg det valdet du ønsker mer informasjon om!  


www.orklaguide.com
   
RK