Laksefiske i Orkla

Fiske i Bruhølen
  

Fiske Kanalhølen
  

Fiske Vella - Rikstad
INFO OM ORKLA LAKSEBØRS FISKE OG OVERNATTING GJENUTSETTING NYHETER
Fiske og
overnatting

  fiskeguide
  hotell/ pensjonat
  camping
  spisesteder
  fiskeutstyr
  fiskevald
  museum
 


LIENS LAKSECAMP

Liens Laksecamp ligger i Rennebu kommune, ca 50 km fra Orklas utløp på Orkanger, ca 90 km fra Trondheim og ca 120 km fra Trondheim Lufthavn Værnes.

Liens Laksecamp tilbyr både overnatting og laksefiske I Orkla. Laksecampen disponerer eget vald (Lien Vald). Fortrinnsvis selges ukespakker, med opphold fra lørdag til lørdag.

 

Fiske:
Ensidig fiske med motfiske. Valdet er ca. 1800 m langt. Gapahuker og utedo ved elva.
De 3 sonene disponeres av 6 fiskere som deles inn i grupper på 2 personer. Hver 6. time bytter hver gruppe sone. Dette gjør at du i løpet av en uke har fisket alle sonene til forskjellige tider på døgnet.

Sone 1 - Laksstenen
Begynner ved et blankvatten som alltid holder fisk som venter på gytetiden. Blankvannet avsluttes med "blankstryket" som går over i en rolig, blank stryknakke. Her ser man laksen vise seg når den går igjennom. Et fantastisk syn på den blanke overflaten. Veldig bra plass når laksen går sakte. Etter den rolige stryknakken øker vannet farten i en ca 250 m lang strøm som avsluttes i en sving ved "Laksstenen". Ved Laksstenen begynner en dyp høl der det nesten alltid står hvilende fisk, og utløpsstrømmen fra hølen fisker bra på veldig lav vannføring. De beste plassene er litt opp og ut for Laksstenen.

Sone 2 - Bruhølen og Larshølen
Et kraftig blankt stryk munner ut i Bruhølen, som er en av Orklas mest kjente fiskeplasser. Her ligger stand- og huggplassene på rekke og rad. Bruhølen fisker meget bra gjennom hele den lange strekningen, unntatt ved svært lav vannføring. Da reduseres standplassene til noen i den øvre delen samt et par i nedre delen, men de fisker til gjengjeld mye bedre. At det blir så lav vannføring at hele Bruhølen ikke fisker er svært uvanlig. Ofte tar laksen her på kort line, og man kan få uforglemmelige øyeblikk da man ofte kan se laksen før den tar fluen. Det fine draget i vannet og huggene under bruen er mye omtalt. Her hender, og har hendt mye heftige saker. Nedstrøms bruen fortsetter sonen med den øverste fiskeplassen som vi kaller "Larshølen". Larshølen er manges favoritt. Her har mange hatt sitt første møte med storlaks. Dette er en uvanlig fiskestrekning etter som den fisker bra på alle vannføringer. Larshølen avløses av et langt stryk som inneholder mange bra standplasser der laksen stopper ved lavt og varmt vann etter som vannet her er veldig oksygenrikt.

Sone 3 - Jenshølen
Jenshølen er en plass som må oppleves for å komme til sin fulle rett. Det er en kort høl som ligger ideelt plassert mellom to lange harde strykparti. I hølen må laksen stoppe for å hvile, og her er den veldig bitevillig. Her kan man sitte og hvile og nyte det hvite stryket som går over i en blank nakke som siden brytes opp i hvitt skum. Når vannet brytes og ringes av stigende laks, vet man at det er tid for å velge flue og gjøre seg klar. Etter 10 minutter har laksen valgt sin plass, og den er klar til å ta flua. Dette har stemt for mange, og du er velkommen til å dele opplevelsen. Man venter, lar laksen gå til ro - det er veldig spennende å siden gå ned og la fluen lande slik at den passerer over standplassene. Her vet vi at den ofte tar fluen, og her får man en kamp som ikke glemmes så fort. Jenshølen byr alltid på hard kamp, da laksen lett kan gli over strykkanten. Men hvilket eventyr. Hølen fisker best ved normal, medium eller lav vannføring. Her finns det mer enn et halvt dusin bra standplasser. Nedstrøms følger et meget hardt strykparti som er vanskelig å fiske på høy vannføring, men her finnes en bra, kort høl som man aldri skal hoppe over ved lav vannføring.Innkvartering:
Innkvartering skjer i hytter eller et gammelt hus på gården , i gangavstand fra elven.
Det disponeres:

  • 2 stk. 4-mannshytter. Oppholdsrom med sittegruppe, og kjøkkenkrok med kjøleskap, kokekar, servise og bestikk. Ikke innlagt vann. 2 soverom med køyeseng (2 sengeplasser i hvert rom).

  • 2 stk. 2-mannshytter. Kombinert oppholds- og soverom. 1 køyeseng (2 sengeplasser) i hver hytte. Ikke innlagt vann. Ingen kokemuligheter.

  • 3 rom med 2 senger I hvert I et gammelt hus på gården.

 
Et gammelt hus med 3 rom med 2 senger I hvert. Fullt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. 2 WC og bad med dusj. Stor stue med peis

Til sammen er det 18 sengeplasser.

Ellers disponeres et felleslokale med plass til 40 personer i sokkelen på vertskapsboligen. Her er det i tillegg et velutstyrt kjøkken. I de samme lokalene finnes sanitærrom med 2 WC, 2 dusjer og badstu. Her er det også tilgang til fryser og vaskemaskin.

Opphold med helpensjon eller selvhushold.

Bestilling og forespørsler rettes til:

Liens Laksecamp
v/Oddvar Lien
7393 Rennebu
NORGE

Tlf: +47 72 42 64 76
Mob: +47 901 64 232
E-post: oddvar.lien@loqal.no


www.orklaguide.com
   
RK